“Cash call” ili što biste napravili s neočekivanim dobitkom? 🤑💰

Slušam ja tako ujutro radio i čujem da kreće ponovno nagradna igra, naziva iz naslova ovog posta, u kojoj ta radio stanica dijeli novčane dobitke svojim slušateljima – od 3.000,00 kn pa na više, uz uvjet da prilikom javljanja na telefon izgovore određenu rečenicu. I eto inspiracije za novi post!

Razmišljam što bih ja napravila da dobijem neka neplanirana sredstva.

Ne bi mi to bio prvi put da stiže neki neočekivani dobitak.

Bilo je nekoliko dobitaka s game-show-ova (možete pročitati i Tko (ne) želi biti milijunaš?), pa nekih sredstava od nasljedstva…

I što sam ja napravila s tim sredstvima?!

Prvo sam počastila “ekipu”, jer eto – da podijelim veselje, kupila si neku sitnicu, a većina je otišla na rješavanje nekih većih troškova ili problema. Bilo je tu uglavnom povrata kredita i raznoraznih dugova, koje bi bilo bolje da nisam imala, ali eto – i ja sam čovjek 🤷‍♀️.

Sad si vi vjerojatno mislite – najbolje da će mi netko govoriti što s mojim novcima?!

Nije mi to namjera, jer svatko najbolje zna svoju situaciju, potrebe, želje, probleme…

Želim samo napomenuti, da nećete uvijek biti u situaciji da vam nešto neočekivano “uleti”, pa je zato dobro, osim euforije i razmišljanja tipa “E, sad ću si priuštiti ono što želim već dugo!” treba malo i stati na loptu. Jer kad bih ja počela razmišljati što si želim priuštiti – mojim idejama ne bi bilo kraja 😉.

Znate li onu izreku – Ušteđeni novac je zarađeni novac!

Treba se i nje sjetiti, jer svi smo čuli priče o ljudima koji su dobili hrpu novaca na nekim igrama na sreću, i umjesto da riješe svoje financijske brige, nakon određenog vremena bili su ponovno u dugovima.

Dobro je trošiti pametno, a već sam nešto pisala o tome i u Ako ne stvorite naviku štednje je li bitno koliko zarađujete?!

Da se ne bih dovela u situaciju da potrošim novac “do daske”, i ponovno ulazim u nove dugove, uvela sam naviku da od svakog iznosa koji primim, odmah odvojim određeni postotak na stranu i tako malo-pomalo stvaram ušteđevinu. I nije to tako bolno, i nemam osjećaj da se svega odričem. Bit je u stvaranju navike i brige za “buduću” mene 🙂 .

Cilj ovog kratkog posta nije da vam držim bespotrebna predavanja, već da se malo zamislite nad svojim navikama i načinom kako ih poboljšati po potrebi, a usput vam želim od sveg srca da primite neki neočekivani dobitak uskoro!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s