Game over – tko još razmišlja o štednji?!

Uznemirujuće vijesti svaki dan, ma svaki sat…

Mislili smo da je Corona najgore što se može dogoditi u novije vrijeme.

Onda su nas zadesili potresi, pa se počelo nekako sve smirivati, a onda evo i ovaj rat.

Blizu Europi, a blizu i našoj povijesti…..

I sad ja izlazim sa novim postom – o štednji.

Razumjet ću ako ga nećete pročitati, ali eto – ako preživimo sve ovo – možda izađemo iz svega pametniji…

Gledamo rijeke izbjeglica koji napuštaju Ukrajinu, a opet i rijeke mladih koji se prijavljuju za obranu svoje domovine. Ljudi napuštaju domove uz samo par neophodnih stvari…

I gdje se sad tu uklapa priča o štednji?!

Zamislite sebe u takvoj nezavidnoj situaciji – možda ste i bili u sličnoj,

Bi li vam tada pomoglo, je li vam pomoglo, da ste i ako ste imali uz sebe neku ušteđevinu, neki novac ili neku imovinu koja se može odmah zamijeniti za novac?!

Sigurna sam da bi vam olakšalo barem početak agonije.

Pročitajte slobodno neki od mojih postova o važnosti hitnog fonda i razmislite jeste li poduzeli sve što trebate i u ovom konkretnom trenutku možete Može li minus na računu služiti kao hitni fond? ili Otporni na recesiju🤔?

Ako niste sami ugroženi materijalno ili egzistencijalno, pogledajte malo oko sebe, sada je trenutak kada drugi trebaju vašu pomoć. Nismo otoci – trebamo jedni druge.

Kažu da kad oružje govori, muze šute – i zaista teško je naći riječi koje sada napisati, ali nadam se da ipak postoji još razuma na svijetu.

Ovaj post ću završiti riječima legendarnog i neponovljivog Vlade Gotovca, koji je u drugim okolnostima, govorio 1991. pred zgradom 5. vojne oblasti u Zagrebu, a nekako osjećam da njegova poruka vrijedi i u ovom trenutku;

Molim vas lijepo, kakvi su to ljudi, ako smijemo govoriti uopće o ljudima, koji sjede u tuđim kućama, koji se griju na tuđim ognjištima, koji žive u tuđim zgradama, koji uživaju tuđi novac i tuđi kruh, i usuđuju se ubijati one koji im to daju. Umrli bi davno da imaju i traga čovjeka u sebi. Umrli bi od srama, umrli bi od poniženja, umrli bi od onoga od čega svaki pošten čovjek umire kad je pogriješio. Ali demoni se kroz povijest provlače kao da su besmrtni. Ali neka ne zaborave da je smrt koja im je došla definitivna. Ono što je umrlo u Moskvi, umrijet će i ovdje, ono što umire sa ruskim generalima, umrijet će i ovdje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s