Izazovi štednje za sve visine primanja💶💲

Postoje brojni savjeti kad i kako početi štedjeti, a naravno i o visini vaših mjesečnih primanja ovisi koliko ćete moći odvojiti na stranu i staviti na štednju.

Budući da neki tvrde da smo na dnu ljestvice što se tiče blagostanja u Europskoj uniji, na mom blogu ćete pronaći puno ideja za štednju malih iznosa ili kako sam ih ja nazvala “izazovi štednje”.

Zašto izazovi?

Pa zato što se jednostavno morate natjerati da počnete štedjeti, da neki iznos uštedite za cilj koji ste si postavili ili da novac jednostavno uštedite i ne potrošite odmah.

Ne samo što ćete kroz ove izazove naučiti bolje upravljati novcem, uvidjeti snagu malih iznosa, već ćete možda i osvijestiti činjenicu kako vam koji put novac “prođe kroz prste” zbog nekih nevažne troškove.

Jer, mislite da 20 kuna za kutiju keksa i nije nešto, i uostalom što se može sa 20 kuna?!

Ali u ovim izazovima svaka kuna se računa – 20 po 20 kroz određeni period i nakupi se!

Ako ste već isprintali neke od mojih tablica, vidjeli ste da možete početi stavljati na stranu već od 3 kune tjedno, a tjedni iznosi za štednju rijetko ili nikad ne prelaze 100 kuna.

Zato nemojte čekati da počnete zarađivati više, počnite stvarati naviku štednje sada i odmah.

Ako želite ideje koje možete koristiti i/ili prilagoditi sebi, otiđite na moju stranicu Besplatni alati – Free printables, pronađite neku tablicu koju namjeravate koristiti, isprintajte ju, i krenite voditi evidenciju.

Ne bojte se da će vam to uzeti previše vremena – jer izazovi su zamišljeni tako da je vođenje evidencije jednostavno i brzo. Čak ne trebate niti svaki dan to raditi, neki se izazovi baziraju na tjednoj uštedi!

I još nešto – ako ste odlučili štedjeti, ne znači da nećete ponekad imati zastoje ili neuspjehe u svojoj namjeri.

Na primjer, uštedite neki novac, dođe neki neočekivani trošak, a još ako nemate ništa ili tek nešto sitno ušteđeno za crne dane – možda ćete potrošiti svoj ušteđeni novac. Ali, počnite ponovno i dajte si novi rok u kojem ćete štedjeti. I tako nastavite dok zaista ne ostvarite ono što ste željeli. Budite uporni i imajte razumijevanja za situaciju i sebe. Nema predaje!

Iako će u sljedećim postovima biti riječi i o investiranju i raznim drugim načinima čuvanja novaca, nemojte zaboraviti što je rekao i Dave Ramsey “Cash is King!” (ili u prijevodu – ništa ne može zamijeniti gotovinu i vašu likvidnost!)

Vidi i Postoji li dobar dug ili je Dave Ramsey u pravu?

Zato, nemojte se obeshrabriti situacijom, gledajte sebe i svoje interese i počnite ili nastavite štedjeti!

Samo hrabro i štedno!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s