“This time next year”…. neću imati financijske brige!😎💷

Možda vas je ovaj naslov podsjetio na legendarnu britansku seriju “Mućke” kad Del Boy uvjerava svog brata “This time next year, we’ll be millionaires” (U ovo dobe dogodine, bit ćemo milijunaši!). Svaka sličnost s tom rečenicom je – namjerna 🙂 .

Naime, nismo li sami sebi obećali nešto slično kad smo se našli u financijskim poteškoćama. Nešto kao; nikad više se neću zadužiti ili sljedeće godine ću manje trošiti na….. Ali, bit će da je nešto pošlo krivo, kad čitamo o financijama ili?

Pomalo sam upala u neku kreativnu blokadu i pričam ja tako neki dan s meni bitnom osobom što njega zanima o financijama i kaže on – nisam ja ciljana publika za tvoj blog – ja ne razmišljam kako uštedjeti na svakodnevnim stvarima. Mislim da je ovaj blog i više od toga – od štednje se počinje, pa se nadograđuje. Štednja radi štednje nije cilj, ona je samo sredstvo do postizanja onoga što želimo.

Ako mislite da ćete jednom kad budete u boljoj financijskoj situaciji prestati razmišljati o novcima i financijama bojim se da ste u krivu.

Brige o novcima uvijek će nas pratiti – imali mi novaca ili ga nemali.

Mislite da Jeff Bezos ili Elon Musk, dvojica trenutno najbogatijih ljudi na svijetu, nikada ne razmišljaju o novcu samo zato što ga imaju.

Oni se vjerojatno ne bude u brizi hoće li imati dovoljno za platiti ratu nadolazećeg kredita ili hoće li si moći priuštiti ljetovanje, ali imaju oni drugih problema s novcima. Gdje uložiti, kako zaštititi novac od gubitka vrijednosti, kako i koliko uložiti u projekte koji ih zanimaju, kako izbjeći plaćanje prevelikih poreza državi.

I sad si vi mislite – e da su meni njihovi problemi!

Ili si ne želite takve brige? Vjerovali ili ne, poznam ljude koji ne bi niti željeli dobiti hrpu novaca na nekoj igri na sreću.

Uostalom čitali smo i čuli za neke “slučajne milijunaše” koji su svoje čitavo bogatstvo dobiveno na lutriji ili sličnom spiskali u nekoliko godina, i još se uz to dodatno zadužili. 😦

Evo zato argumenta zašto nije loše početi pratiti blog kao što je Štedimo – gdje ćete razmišljati i o upravljanju novcem – na što trošiti, koliko i kako štedjeti. Kao što sam već pisala u Ne možeš si to priuštiti – zar zaista? 🤔 – ako naučite upravljati s manjim iznosima, znat ćete se nositi i s većim svotama novaca.

I zato, ako vam se sviđaju sadržaji na ovom blogu, zapratite me, a ja ću se potruditi da vas motiviram i nastavim davati korisne i praktične savjete.

Pridruži se 327 drugih sljedbenika

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s