Što se sve može sa 100 kn?💰🏧

Pisala sam u nekoliko navrata o štednji malih iznosa Napravimo štednju zabavnom! i Snaga malih iznosa ili izazovi štednje – nekome se to može činiti beskorisnim, pomislit će – što se može napraviti s ušteđenim malim iznosom npr. 1.000,00 kuna? Zato sam odlučila napisati ovaj post o tome što sve možete napraviti ili kako se možete počastiti s ušteđenih 100 kuna.

Zašto ovaj post? Inspiriran je jednim YouTube videom u kojem se govori što se sve može napraviti s pronađenih 20 dolara. Da napravim stvar zanimljivijom, ja sam iznos zaokružila na 100 kuna, iako je 20 dolara i više od toga.

Prvo, da vam pokažem ili dokažem da se svaka kuna računa (barem dok još ne uđemo u Euro zonu 😉 ), a i da vam pomognem da ostanete motivirani i uz male pobjede ili uspjehe.

Evo nekih ideje što se sve može kupiti ili platiti sa 100 kuna;

  • Možete kupiti mjesečnu pretplatu na nekoj kablovskoj televizije, npr. Netflix ili HBO i uživati u novim serijama i filmovima mjesec dana.
  • Možete kupiti neke začine u teglicama i zasaditi ih na balkonu/u vrtu ili jednostavno staviti na prozorsku dasku. Uvijek je dobro imate svježe začinsko bilje kad vam zatreba, a i unijet ćete malo prirode u dom.
  • Možete nakupovati namirnice koje mogu stajati dulje vremena u vašoj ostavi – npr. suhi grah, riža, tijesto, pelati u konzervi, bademi.
  • Možete prijatelje pozvati na kavu.
  • Možete se uputiti u neku od diskontnih trgovina (TEDI, PEPCO, Offertissima) koje često imaju sve – od igle do lokomotive – i iznenadit ćete se koliko 100 kuna tamo vrijedi. Možete nabaviti stvari za organizaciju doma; košare, zdjele, kuhinjski pribor, okvire za slike….
  • Ako želite kupiti nešto od odjeće – možda da se uputite u second-hand trgovinu, na obližnju tržnicu – i tamo vam 100 kuna može nešto značiti.
  • Možete kupiti par utega, ili elastične trake i početi vježbati.
  • Možete otići na neki od gradskih bazena – ako rade ljeti – i tamo provesti nekoliko sati na poboljšanju svoje tjelesne forme.
  • Možete si priuštiti i pola sata masaže 🙂
Vlastiti “vrt” vas može opustiti, a ne košta puno – Photo by Wendy Wei on Pexels.com

Ovo su samo neke od ideja kako se možete počastiti s manjim iznosom, dati se malo oduška, a pri tom ne ugroziti ciljeve štednje. Naravno da postoji još bezbroj ideja i načina kako dobro iskoristiti mali iznos – ako imate kojeg studenta ili umirovljenika u obitelji mogu vam i oni “ubaciti” koju ideju, jer oni sigurno vode računa o svakoj kuni.

Ako se naučite upravljati s manjim iznosima, neće vam biti problem preći i na upravljanje većim iznosima koje ćete uskoro imati 😉 .

Želim vam da ostanete motivirani i nastavite štedjeti!

Pridruži se 360 drugih sljedbenika

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s