Kako organizirati novčanik po Feng-Shui-ju za privlačenje bogatstva? 👛

Možda je malo prevruće za razmišljanje o teškim financijskim temama, pa idemo na nešto zabavnije; Jeste li poslali svemiru signal da ste spremni za bogatstvo? 😉

Ako baš niste upoznati s Feng Shui-jem samo kratko – radi se o kineskoj vještini uređenja prostora na način da se privuče pozitivna energija ili životna sila Chi. Po toj vještini neometano strujanje životne energije ključno je za privlačenje blagostanja. Iako se Feng Shui obično povezuje s uređenjem prostora u kojem živimo, postoje i neka pravila koja se mogu primijeniti na organizaciju novčanika da privučemo novac.

Pa da vidimo što treba napraviti;

  • Pobrinite se da vaš novčanik bude funkcionalan – pazite da rade svi zatvarači, kopče, da novčanik nije poderan i da nema rupa. Pa tko ne želi da mu novac bude na sigurnom, ne želite valjda da vam ispadaju novčanice ili kovanice zato što imate rupe u novčaniku.
  • Izbacite nepotrebno iz novčanika – ako volite raditi declutter, evo sad raščistite svoj novčanik od nereda (clutter-a 🙂 ), tj. izbacite iz njega sve što nema veze s novcem – sve stare ili nove račune, parkirne kartice, popise za kupovinu, različite podsjetnike i sl.
  • Organizirajte svoj papirnati novac – izravnajte ga, okrenite sve novčanice na istu stranu. Kažu također da ih je dobro posložiti od najmanjih iznosa do onih većih. Naišla sam i na savjete da je dobro ukloniti sitniš, tj. kovani novac iz novčanika. A što s kovanicama pogledajte u mojim drugim postovima 🙂 .
  • Ne pretjerujte s kreditnim karticama – ako ih uopće držite u novčaniku neka to bude što manje, jer kreditna kartica označava dug, a vi želite privući više novaca, a ne dugova!
Kažu da je i boja novčanika bitna kod privlačenja obilja – Photo by Lukas on Pexels.com

Ako ste zaključili da je vrijeme za nabavu novog novčanika, Feng Shui ima i neke savjete što se tiče boje novčanika – jer neke boje pomažu u privlačenju obilja ili bogatstva.

Crvena; crvena je boja vatre i energije; ako želite pojačati energiju i privuči više novaca, crvena je dobar izbor.

Ljubičasta; to je boja kraljeva, povezana s obiljem i bogatstvom.

Zelena; zelena je boja rasta jer je povezana s elementom drva. Ona označava nove početke i dosezanje novih visina.

Smeđa/zemljani tonovi; zemljani tonovi znače financijsku stabilnost, što je uvijek dobro za novac!

Plava/crna/vodeni tonovi; boje vode označavaju financijsku mogućnost koja teče u vašem smjeru.

Nadam se da vam se sviđaju ovi Feng Shui savjeti.

Kad posložite svoj novčanik, pružite svom novcu lijepo mjesto za boravak i omogućite slobodno cirkuliranje energije, kao da signalizirate svemiru da ste spremni za više novaca ili neku pozitivnu promjenu 😉 . U svakom slučaju, vjerovali Feng Shui-ju ili ne – što vas košta da isprobate neke od ovih savjeta?

Ako vam se sviđaju sadržaji na mom blogu pozivam vas da se pridružite mojoj e-mail listi.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s