Štednja

Gdje pronaći uređaje za uplatu kovanica?

Ovaj post je na neki način dodatak najčitanijem postu na ovom blogu; Štedite kovanice – Kako i gdje ih zamijeniti?.

Primila sam dosta upita o tome gdje pronaći uplatne bankomate za kovanice, pa umjesto da odgovaram svakom pojedinačno, odlučila sam napisati ovaj kratak post.

Zove se kovinomat, uređaj za uplatu kovanog novca ili uređaj za polog kovanica. Radi se zapravo o samoposlužnim uređajima koji automatski broje vaš polog novca (znači i prepoznaju kovanice 🙂 ) i uplaćuju ih na vaš račun. Obično su dostupni 24 sata i vikendima, ali zbog trenutne situacije, znalo se dogoditi da nisu u funkciji. Prednost uplate na tim uređajima je što ne trebate prethodno razvrstavati kovanice, niti ih prebrojavati.

Kad tražite uplatne bankomate za kovanice prvo trebate znati čiji uplatni bankomat trebate, tj. bankomat koje banke.

Ako ste npr. klijent Zagrebačke banke, najbolje da potražite uplatne bankomate Zagrebačke banke, ako ste klijent PBZ-a tražite njihove uplatne bankomate i …. skužili ste sistem 🙂 .

Zašto je tome tako? Prilikom uplate u takav bankomat, koji se često puta nalazi i van same poslovnice, trebat ćete umetnuti karticu svog tekućeg računa, dakle Visu ili Mastercard i upisati svoj PIN – isto kao i kad podižete novac. Nakon toga “iskrcate” svoje kovanice i uređaj ih polako broji. Ako imate veću količinu kovanica – moguće da ćete ih trebati ubacivati i u nekoliko navrata, jer ipak automat broji po nekom svom ritmu.

Samo strpljivo!

Pa, evo za sve korisnike Zagrebačke banke pogledajte ovdje; Zaba/uredaj-za-polog-kovanica, svi klijenti Privredne banke mogu se informirati iz priloženog PBZ-ovog letka https://www.pbz.hr/document/documents/PBZ/other_poslovnice/Letak_Uredaj-za-uplatu-kovanog-novca_kolovoz-2020.pdf.

Klijenti Erste banke mogu se informirati ovdje, ali prema njihovim podacima takvi bankomati ili kovinomati ne postoje u Zagrebu 😦 https://www.erstebank.hr/hr/poslovnice-i-bankomati?filter=atms&listview=atms&atmFilter=coins

Prema mojim saznanjima druge banke nemaju takve uređaje za građane.

Nadam se da vam je ovaj članak pomogao u odgovoru na pitanje kamo s kovanicama.

Ako vam je ovaj post bio koristan i želite pratiti moj blog pozivam vas da se pretplatite (bez brige, ne košta ništa 🙂 ) i budete prvi koji će dobiti obavijesti o novim objavama.

Pridruži se 317 drugih sljedbenika

Jedna misao o “Gdje pronaći uređaje za uplatu kovanica?”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s