Još ideja za štednju malih iznosa – Izazov štednje 26 tjedana

Zašto se ne bismo u siječnju zajedno fokusirali na financije i štednju, da se malo pokušamo “oporaviti” od troškova prethodnog mjeseca. Ali ne samo zato – kažu psiholozi da za razvijanje nove navike treba 21 dan – a ja vam od srca želim da razvijete naviku da od svake zarađene kune odvojite dio za budućnost – za podmirivanje starih dugova, za hitni fond, za buduće troškove, za veće kupovine. Olakšat ćete si život – govorim iz iskustva.

Dakle, već sam pisala o izazovu štednje od 52 tjedna – jer godina ima 52 tjedna, pa svaki tjedan odvajate određeni – i ne preveliki – iznos na štednju. Detaljnije objašnjenje i besplatnu tablicu za evidenciju možete pronaći pod Izazov štednje 52 tjedna.

Izazov štednje od 26 tjedana – dakle pola od ukupnog broja tjedana u godini – možete provoditi na način da stavljate određeni iznos na štednju svaki drugi tjedan ili da štedite svaki tjedan, a onda ste uštedjeli određeni iznos u roku od 6 mjeseci. Ako krenete sa štednjom ovaj mjesec, skupit će se ponešto za godišnji odmor 🙂 . No, to ne znači da ne možete ponoviti ovaj izazov i nastaviti štedjeti sljedećih 26 tjedana.

U prilogu je također besplatna tablica za evidenciju – za slučaj da se pogubite ili želite odmah odvojiti iznos za čitav mjesec. Ovdje su iznosi koji se stavljaju na štednju malo veći od štednje tijekom 52 tjedna, tj. povećavaju se za 3 kune, ali maksimum koji ćete prema mom prijedlogu odvojiti tjedno je 78,00 kn.

No, to je moj prijedlog – vi ga možete prilagoditi sebi ukoliko želite više uštedjeti.

Zato postoji i tablicu za evidenciju bez upisanih iznosa u koju možete sami upisati iznose ako želite, npr. svaki tjedan povećati ušteđeni iznos za 5 kuna.

Do sljedećeg izazova štednje, želim vam upornost i disciplinu – samo hrabro i štedno! 🙂

Želite li smanjiti bankovne troškove, štedjeti na zasebnom računu ili ulagati male iznose, kupujući dijelove dionica? Zatražite Revolut karticu i pridružite se meni i više od 15 milijuna korisnika koji obožavaju ovu aplikaciju za digitalno bankarstvo. Prijavite se putem moje veze u nastavku i pogledajte jednokratne virtualne kartice za sigurnu kupnju: https://revolut.com/referral/zeljkaycra!NOV1AR

4 misli o “Još ideja za štednju malih iznosa – Izazov štednje 26 tjedana

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s