Još ideja za štednju malih iznosa – Izazov štednje 26 tjedana

Zašto se ne bismo u siječnju zajedno fokusirali na financije i štednju, da se malo pokušamo “oporaviti” od troškova prethodnog mjeseca. Ali ne samo zato – kažu psiholozi da za razvijanje nove navike treba 21 dan – a ja vam od srca želim da razvijete naviku da od svake zarađene kune odvojite dio za budućnost – za podmirivanje starih dugova, za hitni fond, za buduće troškove, za veće kupovine. Olakšat ćete si život – govorim iz iskustva.

Dakle, već sam pisala o izazovu štednje od 52 tjedna – jer godina ima 52 tjedna, pa svaki tjedan odvajate određeni – i ne preveliki – iznos na štednju. Detaljnije objašnjenje i besplatnu tablicu za evidenciju možete pronaći pod Izazov štednje 52 tjedna.

Izazov štednje od 26 tjedana – dakle pola od ukupnog broja tjedana u godini – možete provoditi na način da stavljate određeni iznos na štednju svaki drugi tjedan ili da štedite svaki tjedan, a onda ste uštedjeli određeni iznos u roku od 6 mjeseci. Ako krenete sa štednjom ovaj mjesec, skupit će se ponešto za godišnji odmor 🙂 . No, to ne znači da ne možete ponoviti ovaj izazov i nastaviti štedjeti sljedećih 26 tjedana.

U prilogu je također besplatna tablica za evidenciju – za slučaj da se pogubite ili želite odmah odvojiti iznos za čitav mjesec. Ovdje su iznosi koji se stavljaju na štednju malo veći od štednje tijekom 52 tjedna, tj. povećavaju se za 3 kune, ali maksimum koji ćete prema mom prijedlogu odvojiti tjedno je 78,00 kn.

No, to je moj prijedlog – vi ga možete prilagoditi sebi ukoliko želite više uštedjeti.

Zato postoji i tablicu za evidenciju bez upisanih iznosa u koju možete sami upisati iznose ako želite, npr. svaki tjedan povećati ušteđeni iznos za 5 kuna.

Do sljedećeg izazova štednje, želim vam upornost i disciplinu – samo hrabro i štedno! 🙂

Želite li smanjiti bankovne troškove, štedjeti na zasebnom računu ili ulagati male iznose, kupujući dijelove dionica? Zatražite Revolut karticu i pridružite se meni i više od 15 milijuna korisnika koji obožavaju ovu aplikaciju za digitalno bankarstvo. Prijavite se putem moje veze u nastavku i pogledajte jednokratne virtualne kartice za sigurnu kupnju: https://revolut.com/referral/zeljkaycra!NOV1AR

4 misli o “Još ideja za štednju malih iznosa – Izazov štednje 26 tjedana

  1. Povratni ping: Jesu li Hrvati financijski čarobnjaci?! 🧙‍♂️ – Još izazova štednje malih iznosa – Štedimo

  2. Povratni ping: Snaga malih iznosa ili izazovi štednje – Štedimo

  3. Povratni ping: Nije sve u tome koliko zaradite, već koliko “zadržite” – Štedimo

  4. Povratni ping: Fokusirani na financije; vrijeme za proljetni pregled vaših financija! 🌺 – Štedimo

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s