Trgovine koje vam štede novac; što kupovati u Žapcu?🍭🍬

Puno je bilo vaših pogleda na post o Eurospinu, talijanskom hard diskonteru koji se ove godine pojavio na hrvatskom tržištu, pa nastavljam sa serijom o diskontnim dućanima kod nas. Jedan od prvih diskontnih dućana na koje sam ja naišla bio je Žabac. Iako se naziva food outlet dućanom u to vrijeme nisam pronašla previše informacija o njima – većinom se pisalo o njihovim sredstvima za pranje i čišćenje koja se mogu kupiti u rinfuzi po povoljnim cijenama. Pa sam otišla sam provjeriti što nude i na čemu se može uštedjeti.

Žabac u kojem ja obično kupujem manjeg je formata – i ako očekujete trgovinu u kojoj ćete se nakon jednog ili dva dolaska super snalaziti, jer ćete znati gdje što stoji….možda ćete se malo razočarati. Iako sam pokušala kontaktirati dućan da mi daju informacije iz prve ruke o svom konceptu, nisu me baš doživjeli, ali pretpostavljam da oni funkcioniraju po principu nečega što se na njemačkom govornom području zove “restposten” trgovina, tj. da nabavljaju robu po povoljnim cijenama jer joj se približava istek roka trajanja i onda je prodaju po cijenama povoljnim za kupce.

Rok trajanja uskoro istječe hm… Da li kupovati takvu robu? Pa, sve ovisi o tome u kojem je roku namjeravate iskoristiti. Ako vam treba za tjedan koji je pred vama, zašto ne?

Imaju oni u ponudi prije svega slatkiše i grickalice – i to ne bilo kakve, već poznatih brendova ( npr. Lindt, Toblerone, Milka.….) i to po cijenama koje su otprilike 30% niže od onih koje ćete naći u supermarketima. Možete kupiti i jogurte, putar i sl. po 50% sniženim cijenama.

Ako trebate sokove, vina i piva opet ste na dobrom mjestu. Naravno da ćete provjeriti rokove trajanja, ali uglavnom ne morate robu potrošiti odmah – ponekad je rok trajanja dulji i od dva mjeseca 🙂 .

Za povoljne slatkiše i grickalice food outlet Žabac je dobar izbor – Photo by Anete Lusina on Pexels.com

Možete se opskrbiti i tjesteninom i rižom – za koje baš ne bih rekla da su znatno jeftinije u odnosu na ostale dućane, ali kuna tamo, pedeset lipa tu pa se nakupi ušteda.

Imaju u ponudi i konzerviranu hranu (rajčice, tune i sl.).

Može li se skuhati ručak od onoga što kupite u Žapcu?

Ako je ručak tjestenina s umakom od rajčica, naribanim sirom, kiseli krastavci – naravno da može. Imaju oni i hladnjak i zamrzivač u kojem se mogu pronaći npr. smrznuto povrće, kroketi i sl., a imaju i smrznutu ribu i panirano meso.

Ja osobno sam bila zadovoljna s kroketima, ali pohani pileći “stripes” baš mi i nisu bili nešto. No, to je pitanje osobnog ukusa.

Tko kupuje u Žapcu?

Pa, susrest ćete zapravo razne dobne grupe – od studenata do umirovljenika.

Ne bih rekla da su ljudi koji kupuju u Žapcu nužno bez sredstava za život, ali da parafraziram jednu reklamu “nije da nemam, nego ne dam” – zašto ne uštedjeti na hrani ili sredstvima za čišćenje za neki veći cilj.

Jedino na što se morate pripremiti u Žapcu – ako ste nešto kupili prošli tjedan ne znači da ćete to naći i kod sljedećeg posjeta. Roba se često rotira, kad se nešto proda – proda se! Ne možete si isplanirati tjedni ili mjesečni meni i računati da ćete se opskrbiti u Žapcu, jer jednostavno ne znate hoće li toga biti. Ali zato je Žabac vrlo aktivan na društvenim mrežama, pa možete provjeriti njihove aktualne ponude.

Ako nikad niste bili u Žapcu, nadam se da ste dobili sliku što se isplati kupovati, a ako želite više detalja, komentirajte, lajkajte, “šerajte” ovaj post 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s