Trgovine u kojima vaš novac vrijedi više – Eurospin

Možda ste zbrojili svoje mjesečne troškove i odlučili ste uštedjeti na hrani- jer vam se to čini najrealnije, a ne znate odakle biste započeli.

Svi mi uglavnom kupujemo u trgovinama koje su nam blizu, u kojima se dobro snalazimo, koje imaju brendove koji nam odgovaraju i na koje smo navikli… I sve je to u redu, ali ako ste odlučili biti štedljivi, vrijedi razmisliti i o alternativama, tj. o trgovinama u koje inače možda i ne zalazite – o diskontnim trgovinama.

U ovom i nekoliko sljedećih postova podijelit ću svoja iskustva i mišljenja o takvim trgovinama, a na vama je da razmislite vrijedi li se promijeniti neke navike, uštedjeti na nekim manjim troškovima radi uštede za veće ciljeve…

Počet ću s talijanskim diskontnim lancem Eurospin koji je ove godine otvorio prve trgovine na hrvatskom tržištu, iako postoji još od 1993.

Ja osobno sam za tu trgovinu čula tek ljetos tijekom ljetovanja u okolici Zadra, ali tražeći po forumima vidjela sam da je mnogima ona već dobro poznata – pogotovo onima koji su prehrambene proizvode kupovali u Italiji i Sloveniji. Budući da su na forumima komentari bili povoljni, jedva sam dočekala da Eurospin otvori prvi dućan u Zagrebu.

Eurospin je otvorio trgovinu i u Zagrebu

Kad sam stigla pred trgovinu bilo je već poslijepodne, ali parking je bio poprilično popunjen, a i red na blagajnama (koje su bile sve otvorene) također popriličan. Uzimam kolica, loše raspoloženi redar me upućuje na ulaz. Prvo što primjećujem su red i čistoća kako parkinga (istina tek je otvoren 🙂 ) tako i čitavog dućana.

Prvo na što se nailazi na ulasku u samu trgovinu su voće i povrće – sve izgleda svježe, zaista predivno – uzimam bunt banana koje su samo 5,55 kn za kg. Uzela bih i mandarine koje su 4,99 kg jer izgledaju super, ali već imam kod kuće hrpu mandarina kupljenih po skoro duplo većoj cijeni.

Moje dosadašnje iskustvo sa diskontnim dućanima je raznoliko – obično me najviše smeta kako su police natrpane i ne organizirane – ali ne i u Eurospinu. Police su izuzetno pregledne, uredne, osvjetljenje je lijepo…. Lako se snaći – cijene su vidljive.

Jedino što trebam napomenuti je da je Eurospin tzv. “hard” diskontni lanac, što zapravo znači da je više od 90% robe u ponudi vlastite proizvodnje. Što za nas kupce znači da nam trgovačke marke nisu poznate. Što opet znači da se moramo upoznati s kvalitetom robe, okusima i sl.

Probijam se kroz redove – ugodno me iznenadi kad vidim da imaju Gastro odjel s pečenim mesom, krumpirima, a odjel delikatesa zaista izgleda super – nešto što se ne očekuje u diskontima.

Nakon malo razmišljanja, odlučujem se ipak za neke proizvode koje smatram da bi talijanski diskont trebao biti dobar – pasirana rajčica, pelati, tjestenina, plodovi mora….. Vodim mentalnu računicu dok trpam stvari u kolica i po mojoj računici došla sam do 300,- kn ili možda čak i više.

Evo slike što se sve našlo u mojoj košari;


“Haul” sa otvaranja prvog Eurospina u Zagrebu 🙂

Stižem do blagajne i iznos računa je 204,23 kn. 🙂

Što reći – cijena je zbilja super.

Što se kvalitete proizvoda tiče, to tek treba istražiti jer kao što sam rekla, radi se o meni nepoznatim markama ili brendovima .

Naravno, jučer smo od znatiželje neke proizvode već isprobali. I za isprobane proizvode omjer cijene i kvalitete je super.

I na kraju pitanje za vas; Želite li da nastavim ovu seriju postova o diskontnim trgovinama ?