Kako zadržati motivaciju za štednju?

<p value="Nije lako započeti štedjeti, a još je teže zadržati motivaciju. Evo nas na kraju još jednog mjeseca, ljeto je pokazalo svoj puni sjaj – vi ste tek nedavno započeli štedjeti, najradije biste sve bacili u vjetar i pobjegli negdje da se rashladite od briga i problema …… i kako sad ostati <strong>motiviran za štednju?Nije lako započeti štedjeti, a još je teže zadržati motivaciju. Evo nas na kraju još jednog mjeseca, ljeto je pokazalo svoj puni sjaj – vi ste tek nedavno započeli štedjeti, najradije biste sve bacili u vjetar i pobjegli negdje da se rashladite od briga i problema …… i kako sad ostati motiviran za štednju?
Photo by Alexas Fotos on Pexels.com

Pa evo da vam malo pomognem….nije lako štedjeti 🙂 .

Ali, ako ste već započeli, nemojte odustajati na pola puta.

<p value="To bi bilo kao što je Dave Ramsey (financijski guru iz SAD-a) jednom rekao kao da skačete iz vlaka koji juri. Kladim se da ako dođete do stanice nećete požaliti što niste "iskočili". <br>Na svakom putu prema uspjehu, uvijek ćete nailaziti na <em>hejtereTo bi bilo kao što je Dave Ramsey (financijski guru iz SAD-a) jednom rekao kao da skačete iz vlaka koji juri. Kladim se da ako dođete do stanice nećete požaliti što niste “iskočili”.
Na svakom putu prema uspjehu, uvijek ćete nailaziti na hejtere, na zavidne ljudi, na one koji vas žele obeshrabriti i omalovažiti vaš trud i naravno uspjeh.

Ali kako kažu “psi laju, karavane prolaze”.

<p value="Glavno je da vi još uvijek držite svoj <strong>cilj pred očima</strong>, svoj <strong>razlog zaštoGlavno je da vi još uvijek držite svoj cilj pred očima, svoj razlog zašto ste uopće započeli štedjeti i promijeniti svoje navike.

Sigurna sam da i vi poznajete nekoga tko će ovako komentirati vaše uspjehe;

<p value="<strong>Ovaj mjesece sam otplatila dug na kartici/vratila kredit!</strong> (<strong><span class="has-inline-color has-primary-color">Nisi ga trebala niti imati…)</span>Ovaj mjesece sam otplatila dug na kartici/vratila kredit! (Nisi ga trebala niti imati…)

Počela sam štedjeti u dobrovoljnom mirovinskom fondu! (Ma daj…tko će uopće doživjeti mirovinu)

Sad kad je lijepo vrijeme ne vozim auto, idem biciklom na posao! ( Užas…Znaš li ti koliko je to opasno!!! Koliko ljudi strada na biciklima….)

Uštedjeli smo dovoljno i kupili rabljeni auto! (Taj će ti se brzo pokvariti….)

Ugovorili smo osiguranje za kuću! (Bacaš novac u vjetar…)

<p value="<strong>Nemojte se dati obeshrabriti</strong>, i ne slušajte <em>hejterske</em> komentare. Bitno je da štedimo i dalje čak i ako mali <em>hejter žNemojte se dati obeshrabriti, i ne slušajte hejterske komentare. Bitno je da štedimo i dalje čak i ako mali hejter živi u vama ;). Pokušajte se koncentrirati na pozitivne strane štednje. Koliko ste uspjeli pospremiti u fond za crne dane? Spavate li bolje od kada ste prestali novac rasipati na nevažne stvari? Možda je dug put još pred vama do ostvarenja vašeg cilja, ali čestitajte si i na malim uspjesima. I štedimo i dalje!
Što vam bolje ide, to će više biti zavidnih! Ali ne odustajte! Photo by Prateek Katyal on Pexels.com

Samo hrabro i štedno!

5 misli o “Kako zadržati motivaciju za štednju?

  1. Povratni ping: Atomske navike – kako ostati motiviran?! – Štedimo

  2. Povratni ping: Koje financijske savjete ja slušam? – Štedimo

  3. Povratni ping: Kako ne odustati od “borbe” s dugovima? – Štedimo

  4. Povratni ping: Kako pojačati motivaciju za štednju? – Štedimo

  5. Povratni ping: Kakva je veza između vizualne ploče i štednje? – Štedimo

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s