Zabavno o financijama

Novac i film; što možemo naučiti o novcu iz filmova?

Jerry Maguire

Tko nije čuo slavnu izjavu “Show me the money!“?

Znate li da je ta rečenica iz filma Jerry Maguire izašlog 1996. godine?

<p value="<amp-fit-text layout="fixed-height" min-font-size="6" max-font-size="72" height="80">Film prati sportskog agenta <strong>Jerry Maguire-</strong>a (Tom Cruise) koji ima uspješnu karijeru u sportskoj agenciji SMI i odlično zastupa nekoliko individualnih sportaša u pregovorima o ugovorima i sponzorstvima. Zaplet počinje kada dobije otkaz u svojoj firmi nakon pokušaja da nagovori svoju agenciju da više vodi računa o dobrobiti svojih klijenata nego o vlastitoj zaradi. Nakon toga, htio ne htio, Jerry kreće u nesigurne poduzetničke vode, a iz stare firme mu se pridružuje samo 26-godišnja samohrana majka <strong>Dorothy Boyd</strong> (Renee Zellweger) koja je i zaljubljena u njega.Film prati sportskog agenta Jerry Maguire-a (Tom Cruise) koji ima uspješnu karijeru u sportskoj agenciji SMI i odlično zastupa nekoliko individualnih sportaša u pregovorima o ugovorima i sponzorstvima. Zaplet počinje kada dobije otkaz u svojoj firmi nakon pokušaja da nagovori svoju agenciju da više vodi računa o dobrobiti svojih klijenata nego o vlastitoj zaradi. Nakon toga, htio ne htio, Jerry kreće u nesigurne poduzetničke vode, a iz stare firme mu se pridružuje samo 26-godišnja samohrana majka Dorothy Boyd (Renee Zellweger) koja je i zaljubljena u njega.
Photo by Skitterphoto on Pexels.com

Jerry se bori da zadrži svoje postojeće klijente, ali njegova donedavna agencija ne preza od smicalica u preuzimanju njegovih klijenata, pa mu kao jedini klijent ostaje igrač američkog nogometa Rod Tidwell (izvanredni Cuba Gooding, Jr). Rod je jedino zainteresiran za sklapanje ugovora koji će ga osigurati do kraja karijere i nezadovoljan “izvedbom” svog sportskog agenta Jerry-ja on traži: “Show me the money!“.

<p value="<amp-fit-text layout="fixed-height" min-font-size="6" max-font-size="72" height="80"><strong>Lekcija o $</strong>: Nije lako biti poduzetnik! Lekcija o $: Nije lako biti poduzetnik! <p value="<amp-fit-text layout="fixed-height" min-font-size="6" max-font-size="72" height="80">Na Jerry-jevom primjeru vidimo kako se teško probija mali poduzetnik, pogotovo kad se suoči s etabliranim većim firmama. Ali isto tako dokazuje da predanim i upornim radom može uspjeti :).Na Jerry-jevom primjeru vidimo kako se teško probija mali poduzetnik, pogotovo kad se suoči s etabliranim većim firmama. Ali isto tako dokazuje da predanim i upornim radom može uspjeti :). <p value="<amp-fit-text layout="fixed-height" min-font-size="6" max-font-size="72" height="80">Rod Tidwell je primjer kako prvo treba nešto odraditi u životu, dokazati se, da bi se nakon toga ostvarila odgovarajuća dobit, a ne obrnuto. U legendarnoj sceni u svlačionici, Jerry pokušava nagovoriti Rod-a da se više angažira za vrijeme igre na terenu, a on će mu zauzvrat osigurati željeni ugovor. "<strong><em>Help me to help you</em></strong>!" – još je jedan poznati citat iz filma. Rod Tidwell je primjer kako prvo treba nešto odraditi u životu, dokazati se, da bi se nakon toga ostvarila odgovarajuća dobit, a ne obrnuto. U legendarnoj sceni u svlačionici, Jerry pokušava nagovoriti Rod-a da se više angažira za vrijeme igre na terenu, a on će mu zauzvrat osigurati željeni ugovor. “Help me to help you!” – još je jedan poznati citat iz filma. <p value="<amp-fit-text layout="fixed-height" min-font-size="6" max-font-size="72" height="80">Moramo dati vrijednost da dobijemo vrijednost, a novac ne bi trebao biti motiv za ono što radimo, već samo sredstvo.Moramo dati vrijednost da dobijemo vrijednost, a novac ne bi trebao biti motiv za ono što radimo, već samo sredstvo. <p value="<amp-fit-text layout="fixed-height" min-font-size="6" max-font-size="72" height="80">Na koji vi film pomislite kad se spomene "<strong><em>novac i film</em></strong>"?Na koji vi film pomislite kad se spomene “novac i film“?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s